Πρόσφατες Αναρτήσεις:

Grab the widget  Get Widgets

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Περί Αριστείας...

Γράμμα του Δασκάλου μου κ. Σέργιου Θεοδωρίδη προς τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με την Αριστεία τα Πρότυπα και άλλα....

"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ίσως σας ενδιαφέρει αυτό το link.
Έχει διάφορες γνώμες σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού παιδείας στη βουλή.

Από ό,τι φαίνεται, οι σημαντικές μάχες εναντίον αυτού που λέγεται μνημόνιο και εναντίον της (απαράδεκτης) βαθιάς κρίσης που βιώνουμε όλοι μας και κυρίως κάποια στρώματα της κοινωνίας μας (και που για τις μάχες αυτές όλοι πρέπει να συστρατευθούν), γίνονται ο Δούρειος Ίππος για ευνουχιστεί κάθε ίχνος (από τα ελάχιστα που υπάρχουν τριγύρω) αριστείας. Παράδειγμα, η εξαγγελία για κατάργηση των προτύπων σχολείων με τη 
"δικαιολογία" ότι  θα δημιουργήσει ψυχικά τραύματα στο μαθητή που απέτυχε στις εξετάσεις.

Το email αυτό δεν έχει πολιτικό μήνυμα αλλά φιλικό.

Όσοι από σας έχετε βραβεία, διακρίσεις, βιογραφικά διεθνούς επιπέδου, διαγράψτε τα  από τα sites. ΑΜΕΣΩΣ.  Είναι  ντροπή για το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο που υπηρετείτε . Τέτοιες διακρίσεις είναι απάνθρωπες, γιατί μειώνουν συναδέλφους που δεν τις έχουν, τους δημιουργούν ψυχικά τραύματα. Επί πλέον, δημιουργούν αφόρητο άγχος στους νεότερους συναδέλφους που πρέπει να δουλέψουν, να παράγουν. Νέοι άνθρωποι στην αρχή της καριέρας τους πρέπει να δουλέψουν σκληρά αντί να κάνουν άλλα χρήσιμα πράγματα για την πρόοδο της κοινωνίας, των κοινωνικών αγώνων και πιθανόν  της επανάστασης.

Όσοι από σας είχατε κομματική ενασχόληση, κυρίως εναντίον της χούντας και  στο πολυτεχνείο,  αλλά και γενικότερα (η προϋπηρεσία μετράει και όχι κατ ανάγκη το ιδεολογικό περίβλημα) και δεν προκάνατε  να τα αξιοποιήσετε, όπως κάποιο άλλοι (αυτοί ξέρετε που μας έσωσαν όλα αυτά τα χρόνια), κοιτάτε να τα ανακαλέσετε στη μνήμη σας και να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας. Να τιμήσετε τα τμήματά σας και επιτέλους τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, που δεν είναι σε περίοπτη θέση στη παγκόσμια κατάταξη, να προβάλουν στις πρώτες θέσεις.


Και χίλια συγγνώμη εάν τυχαίνει να έχω κάποιες διακρίσεις. Δεν ήξευρα ότι έκαμνα κάτι κακό και έβλαπτα τη χώρα μου.  Τώρα που το έμαθα, δεν ξέρω πώς να κοιτάξω τους φοιτητές μου στα μάτια. Ντρέπομαι τους συναδέλφους μου. Αλλά ναι, τέτοια ντροπή μου αξίζει. Πρέπει να τιμωρηθώ.

Και πάλι χίλια συγγνώμη.

Σέργιος Θεοδωρίδης
(http://cgi.di.uoa.gr/~stheodor/)

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Αυτό που δυστυχώς βρίσκεται στα 100 κορυφαία στον κόσμο, ντροπήηηηηηηηηηηηηηηη.)

ΥΓ. Βέβαια πρότυπα σχολεία θα συνεχίσουν να υπάρχουν.  Είναι, ξέρετε, τα πλερωτικά (που έλεγε ο πατέρας μου), ιδιωτικά τα λέμε σήμερα, κολέγια, κ.λ.π. Αυτά που έχουν τελειώσει αρκετοί από τους σημερινούς (και όχι μόνο, βέβαια) Υπουργούς. Ε, το αίμα νερό δεν γίνεται. Θα μου πείτε τι με  κόφτει εμένα.  Έτσι και αλλιώς, σε αυτά τα σχολειά  στέλνουν τα παιδιά τους οι οικογένειες που δεν είναι εύπορες.  Οι πλούσιοι θα βρουν τρόπους να σπουδάξουν τους Γόνους τους. Σωστό και αυτό!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου